===========
== ankoy ==
===========
Internet privacy and security help guide :)

Installera Ublock Orgin...

internet säkerhet

Ublock Orgin är ett tillägg man kan installera på sin webbläsare, den finns på Chrome, brave och firefox. Ublock orgin gör en stor skillnad för användarupplevelse, det gör den tusen gånger bättre eftersom den blockerar reklam och trackers vilket gör de flesta hemsidorna mer responsiva när man browsrar internetet. Den kan även göra så att din webbläsare använder mindre ram minne eftersom ublock orgin blockerar onödiga reklam och skräp.

Hur installerar man ublock?

Öppna applikationsmenyn ligger längst upp till höger. När den är öppen så kommer du se en valmöjlighet att öppna en flik som heter ”tillägg och teman”, klicka på den och sen sök efter ”ublock” i sökfältet i ”hitta fler tillägg”. Efter detta så kommer du se ublock sen hur du går därifrån är ganska uppenbart. Du klickar helt enkelt på den och trycker på installera. Det är rekommenderat att tillåta den fortsätta köra på privata läge.

Andra tillägg?

Det finns 2 andra tillägg som är ganska nice att ha, det är cookies autodelete och ( om du kollar mycket på youtube ) sponsor block.

Ta det lugnt nu med tilläggs

Mer är inte alltid bättre, det är generellt inte rekommenderat att installera mer än 5 tilläggs, för då riskerar du att sega ner din webbläsare. Det kan vara frestande att installera tillägg på en massa, men gör inte det! :).